Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی در سال‌های اخیر سقفی برای زبان تعیین نشده بود. به عنوان نمونه در سال‌های گذشته مهم نبود داوطلب چه درصدی از درس زبان را کسب کند، اما در حال حاضر علاوه بر اینکه کل آزمون کارشناسی ارشد سقف مشخص دارد برای نخستین بار سقفی در درس زبان تعیین شده است و داوطلب باید ۲۵ درصد کل نمره زبان را کسب کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعظم طیرانی/

در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی در سال‌های اخیر سقفی برای زبان تعیین نشده بود. به عنوان نمونه در سال‌های گذشته مهم نبود داوطلب چه درصدی از درس زبان را کسب کند، اما در حال حاضر علاوه بر اینکه کل آزمون کارشناسی ارشد سقف مشخص دارد برای نخستین بار سقفی در درس زبان تعیین شده است و داوطلب باید ۲۵ درصد کل نمره زبان را کسب کرده باشد.

به طوری که نمره حد نصاب دروس تخصصی و زبان در آزمون ارشد وزارت بهداشت ۹۸ به بعد، بر اساس مصوبه اخیر مصوبه شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی مشخص و قرار شد کنکور کارشناسی ارشد پزشکی از سوی مرکز سنجش وزارت بهداشت برای دروس تخصصی نمره ۳۰ درصد (به صورت میانگین برای کل دروس تخصصی) و برای درس زبان انگلیسی نمره ۲۵ درصد لحاظ شود.

به این ترتیب از سال بعد فقط شرکت‌کنندگانی در آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی می‌توانند انتخاب رشته کنند که درصد لازم یا حد نصاب نمره را در درس‌های تخصصی و درس زبان عمومی کسب نمایند. در غیر این صورت کارنامه‌ای برای افرادی که حداقل نمره قبولی را کسب نکنند صادر نمی‌شود.

البته کسب ۳۰ درصد برای دروس تخصصی به این معنی نیست که کسی با کمتر زدن یک درس- کمتر از ۳۰ درصد- از بازه رقابت حذف می‌شود، بلکه این افراد با بالاتر زدن دروس دیگر می‌توانند این کاستی را جبران کنند به طوری که میانگین دروس این افراد از ۳۰ درصد کمتر نشود. از سوی دیگر نمره زبان آن‌ها نباید کمتر از ۲۵ درصد باشد.

همچنین حتی داوطلبانی که قصد استفاده از سهمیه استعداد درخشان و یا رزمندگان را دارند باید حدنصاب دروس تخصصی و درس زبان عمومی را کسب کنند.

یکی از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت در همین خصوص می‌گوید: بر اساس مصوبه سال گذشته شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی برای کنکور ارشد دانشگاه علوم پزشکی سال ۹۸ اگر در این آزمون حد نصاب نمره‌های دروس تخصصی داوطلبی به ۳۰ درصد رسیده باشد و یا حتی بالاتر از ۳۰ درصد باشد، در صورتی که زبان انگلیسی او کمتر از ۲۵ درصد باشد نه تنها رتبه و تراز بلکه کارنامه هم نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه اغلب داوطلبان شهرستانی دسترسی به کلاس‌های زبان ندارند و یا امکان شرکت در این کلاس‌ها برای آن‌ها مقدور نیست، می‌افزاید: نباید معیار علمی داوطلبان رشته‌های غیرتخصصی زبان را بر اساس نمره زبان محاسبه کرد.

وی که در آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت داوطلب رشته فیزیک پزشکی بوده است، ادامه می‌دهد: سال گذشته داوطلبانی که موفق به کسب رتبه ۵۰ شدند غیرمجاز به انتخاب رشته اعلام شدند، اما امسال با اجرای این مصوبه داوطلبانی با رتبه‌های ۸۰ نیز فقط به دلیل اینکه تراز آن‌ها در زبان انگلیسی بالا بوده مجاز به انتخاب رشته شده‌اند و در واقع این قبیل مصوبه‌ها عدالت آموزشی را در این وزارتخانه زیر سؤال می‌برد. زیرا آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت را به آزمون زبان انگلیسی تبدیل کرده است و اگر داوطلبی در دروس تخصصی ضعیف باشد اما درصد زبان انگلیسی او بالای ۲۵ باشد در این آزمون موفق خواهد شد.

به گفته وی اگر برای سایر داوطلبان نیز کارنامه صادر شود می‌توانند در تکمیل ظرفیت این آزمون شرکت کنند و یا حداقل این مصوبه را برای سال‌های بعد اصلاح کنند و درس زبان را به عنوان معیار صدور کارنامه در نظر نگیرند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کنکور سراسری وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۲۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاددانشگاهی

رییس جهاددانشگاهی با حضور در محل برگزاری آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش از روند برگزاری این آزمون بازدید کرد و گفت: برنامه ریزی شده تا نتایج آزمون در نیمه دوم خردادماه ۱۴۰۳ از طریق مرکز آزمون جهاددانشگاهی اعلام شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر حسن مسلمی نائینی؛ رییس جهاددانشگاهی و هیئت همراه صبح امروز (جمعه 14 اردیبهشت‌ماه) با حضور در دانشگاه‌های شهید بهشتی و علامه طباطبایی از دو حوزه برگزاری آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش بازدید کردند.

مسلمی نائینی در حاشیه برگزاری این آزمون با بیان اینکه آزمون فوق با حضور بیش از 406 هزار داوطلب به صورت همزمان در 31 استان و 154 شهر، 802 حوزه و 1077 زیرحوزه در سراسر کشور برگزار شد، افزود: در استان تهران 12 و در شهر تهران 7 حوزه آزمون به این منظور در نظر گرفته شده است که دانشگاه‌های شهید بهشتی و علامه طباطبایی از جمله حوزه‌های آزمون در شهر تهران هستند.

وی با بیان اینکه آزمون فوق در 4 رشته شغلی مربی تربیت بدنی و سلامت، امور تربیتی و مشاوره، امور تربیتی و سبک زندگی و مشاور برگزار شد، عنوان کرد: با برگزاری این آزمون توسط جهاددانشگاهی 19 هزار و174 نفر پس از مراحل مصاحبه و گزینش استخدام وزارت آموزش و پرورش خواهند شد.

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه نتایج آزمون کتبی در نیمه دوم خردادماه 1403 از طریق مرکز آزمون جهاددانشگاهی اعلام می‌شود، مسئولان آموزش و پرورش پیش‌بینی کرده‌اند که پذیرفته‌شدگان مهرماه مشغول به کار شوند.

وی تیم اجرایی و مدیریتی این آزمون را در سطح کشور با احتساب عوامل اجرایی دانشگاه‌ها بیش از 10 هزار نفر ذکر کرد و گفت: مرکز آزمون جهاد از سال 1396 شروع فعالیت خود را آغاز کرده و در حدود 6 سال گذشته 65 آزمون برای دستگاه‌های مختلف اجرایی و بخش عمومی برگزار کرده که بیش از یک میلیون و 100 هزار نفر در مجموع آزمون‌های آن حضور داشته‌اند.

به گزارش تسنیم،‌ تعداد کل داوطلبان این آزمون 406 هزار و 214 نفر هستند که از این مجموع 88671 نفر (22 درصد) را مردان و 317543 نفر (78 درصد) را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین استان‌های سمنان و قزوین کمترین داوطلب و استان‌های تهران و خراسان رضوی بیشترین داوطلب را داشته‌اند.

ثبت نام آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش از روز 17 بهمن‌ تا روز 29 بهمن‌ماه 1402 انجام گرفت که در مجموع 79 درصد داوطلبان با مدرک کارشناسی، 16 درصد با مدرک کارشناسی ارشد و 5 درصد نیز با مدارک دیگر (دکتری، حوزوی و حافظین قرآن) در این آزمون ثبت نام کردند. نتایج کتبی آزمون نیمه دوم خردادماه 1403 از طریق مرکز آزمون جهاددانشگاهی(https://hrtc.ir ) اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می شود
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • آزمون استخدامی آموزش و پرورش توسط جهاددانشگاهی در اردبیل
  • برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاددانشگاهی
  • افزایش ۱۲ درصدی ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • افشای مدرک تحصیلی رائفی پور /نمره ۱۳ در درس توسعه اقتصادی /معدل کارشناسی چند بود؟
  • افزایش رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد شهرکرد